topbanner

Møter 2019

Velkommen til foredrag om DMR-programmering ved LA7EU Svein Erik onsdag 22. mai kl. 19.30

Oslogruppen har gleden av å ønsker velkommen til et etterspurt foredrag om DMR-programmering onsdag 22. mai kl. 19.30. Svært mange benytter ferdige "kodeplugger" på sin DMR-radio uten å forstå hva som ligger bak. Til å hjelpe oss får vi besøk av LA7EU Svein Erik Jensen som vil snakke om DMR generelt, DMR programmering og samtidig vise og forklare innholdet i såkalte "kodeplugger".

Les mer …

Amatørradio på Teknisk museum søndag 26. mai

LA4ZCA Torbjørn melder: Søndag 26. mai er det "familiedag" på Teknisk museum der blant annet hobbyfolk som oss stiller ut. Dette er en bra arena for å synliggjøre amatørradio for et større publikum. Er noen av dere interessert i å bli med?

Les mer …

Referat fra medlemsmøte onsdag 24. april 2019: Svalbard, et eldorado for turister og radioamatører v/LA7XM Harald

Harald Fagermoen har vært daglig leder for Telenor Svalbard. Han søkte på jobben som et to års engasjement og ble der oppe i 5 år. Svært hyggelig var det at LA7QIA Peter hadde tatt turen fra Stavanger til Oslo for å overvære dette foredraget, ettersom han i dag er stasjonssjef på JW5E i Longyearbyen.

Les mer …

Velkommen til infomøte onsdag 8. mai kl. 19.30 i forbindelse med SOTA-aktivitet i mai

Oslogruppen planlegger en SOTA-aktivitet i mai 2019 og inviterer til infomøte med LB8CG Mikhail som også gir en kort innføring i SOTA og hvordan det fungerer i praksis. 

SOTA er forkortelse for Summits On The Air, direkte oversatt "Fjelltopper på lufta" = radiokontakt mellom fjelltopper.  Dette er portabel radiokjøring satt i et system som kombinerer tur/friluftsliv med radio.

Velkommen onsdag 8. mai kl. 19.30 på Rommen!

Les mer …

LA4O deltok i CQ WPX SSB contest i MULTI-UNLIMITED klassen helgen 30-31 mars 2019

CQ WW WPX SSB Contest ble gjennomført 30-31 mars med god deltakelse fra LA4O. Onsdag 10. april oppsummerte LA7IJ Truls Oslogruppens deltakelse og presenterte resultater og viste video fra contesten. CQ WPX er en verdens største contester initiert av CQ Magazine og målet er å kjøre alle prefixer. Så langt er 5492 logger innsendt.

Les mer …

  • 1
  • 2