topbanner
Hans Peter Østrem, LA1SP demonstrerer nødsamband for justis- og beredskapsminister Anders Anundsen på Golsfjellet påsken 2014.

Sambandstjenesten

Oslogruppen har et aktivt sambandsmiljø.

Sammen med de andre gruppene i Oslo og Akershus utgjør vi SOØ, NRRL Sambandstjenesten Oslo og Øst PD. I NRRL Sambandstjenesten er det distriktene som har det operative ansvaret, i vårt tilfelle SOØ. 

Vår varslingsliste har ca. 40 personer i beredskap som er spesielt trent for å opprette samband under vanskelige forhold. Gruppen har beredskapsutstyr for krevende kommunikasjon uten bruk av offentlig infrastruktur.

Medlemmene er forberedt til utrykning og har forberedt personlig utstyr for operasjon i terrenget. NRRL Sambandstjenesten stiller sambandsressurser og sambandskompetanse til rådighet for myndighetene ved behov, alene eller sammen med andre frivillige hjelpeorganisasjoner.

NRRL Samband Oslo og Akershus har to ulike nivåer for sambandsberedskap

NRRL Sambandstjenesten er en landsomfattende, frivillig organisasjon med over 40 aktive sambandsgrupper spredt over hele landet. Medlemmene i NRRL Sambandstjenesten er lisensierte radioamatører som har bestått en internasjonalt anerkjent eksamen og blitt tildelt lisens fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (tidl. Post- og Teletilsynet). Lisensen krever ferdigheter i radioteknikk, radiobølgeutbredelse, kommunikasjon og ekspedisjonsteknikk.

Vi utdanner radioamatører til bruk i redningstjenesten og til katastrofe- og kriseberedskap, og organiserer beredskap for myndighetene gjennom kontakt med sentrale og lokale politimyndigheter, fylker og kommuner.

Amatørradio er ofte brukt verden over som nødsamband ved naturkatastrofer og store ulykker når telefon, mobiltelefon og annet samband feiler. Fordelen med amatørradio et at vi ikke er like avhengig av fast infrastruktur som annet samband og vi kan operere på mange forskjellige frekvenser med forskjellig rekkevidde slik at det alltid finnes en mulighet for å opprette samband. Vi kan også levere sporingstjenester til bruk ved søk- og redningsaksjoner.

Du kan lese mer om SOØ på Facebook

Siste nytt fra SOØ, NRRL Sambandstjenesten Oslo og Øst PD

 • Følg oss på facebook

  Nettsiden blir for tiden ikke oppdatert. Følg oss på facebook: https://www.facebook.com/nsoasamband/

  Les mer...
 • NY DMR-repeater for Oslo Øst og Nedre Romerike

  NY DMR-repeater for Oslo Øst og Nedre Romerike Oslogruppens nye DMR-repeater på Røverkollen er satt i drift på 434.8875 / 432.8875  Styret i Oslogruppen håper at den nye DMR repeateren bidrar til økt aktivitet på båndene generelt og fra Oslo spesielt.

  Les mer...
 • NRRL sambandstjenesten i aksjon på The Challenge

  NRRL sambandstjenesten i aksjon på The Challenge NRRL Sambandstjenesten er også i år i full gang på The Challenge - veredens tøffeste husndesportkonkurranse, som gjennomføres i Engerdal i månedovergangen august september. I år gjennomføres dette som et tett samarbeid mellom NRRL karttjenesten og mannskaper fra SOØ og SBI. Oppgaven er å følge en sporkonkurranse med 15 trackere

  Les mer...